Onorarii avocat/mediator

Onorariul avocatial/mediatorului se stabileste prin negociere cu fiecare client in parte, in functie de complexitatea cazurilor pentru care se solicita consultanta juridica/medierea.

Cheltuielile aferente activitatii prestate de avocat, (taxe judiciare de timbru, timbru judiciar, onorariu pentru expertize, taxe de executare silita, taxe notariale, cheltuieli privind cazarea si masa in cazul deplasarii in afara localitatii pentru indeplinirea mandatului acordat) precum si cele aferente activitatii de mediere (taxe postale) vor fi suportate de catre client, separat de plata onorariului convenit, in acest sens urmand a se prezenta doumente justificative.

Pentru a veni in sprijinul clientilor, se pot stabili de comun acord cu clientul diverse forme de plata a onorarilor si anume:

  • onorariu global;
  • onorariul fix de rezultat;
  • onorariul procentual de rezultat;
  • abonamentul.

Daca doriti oferta de abonament sau doriti sa aflati cat ar costa serviciile de avocatura/mediere pentru cazul concret puteti sa contactati avocatul titular/mediatorul Andreea Mihai la telefon sau pe email. Mentionam ca onorariile avocatului sunt echitabile si sunt mai joase decat ale marilor firme de avocatura insa de aceeasi calitate intrucat nu exista intermediari, avocati stagiari care sa munceasca sau avocati cu putina experienta si avocati mai experimentati care sa primeasca onorariul. Onorariile se pot fixa si de comun acord cu clientul in ceea ce priveste recuperarea creantelor, recuperarea despagubirilor de la ANRP, avocatul fiind flexibil in cazul unei oferte mai bune decat a acestuia.

Informatii orientative cu privire la onorarii minimale generale pentru procedura medierii in functie de natura si obiectul litigiului, complexitatea situatiei:

Transmitere invitatie la mediere la cererea unei parti: 200 lei.

Sedinta de mediere: 200 de lei pentru fiecare parte (include sedinta de mediere de 2 ore)

Redactare acord de mediere: 200 de lei pentru fiecare parte.